Webontwikkeling door Webparking
Wilna Kuipers Tuinwerk

Respect voor Mien Ruys

Voor een grote tuin bij een karakteristieke bungalow is de voortuin heringericht, waarbij rekening is gehouden met het oorspronkelijk ontwerp van de hand van Mien Ruys (1904-1990), tuinarchitecte van het eerste uur. De tuin heeft een sterke geometrische indeling en is in lagen opgebouwd. Het verzoek van de eigenaren om een nieuwe vijver is in het ontwerp ingepast in het onderliggende grid van de tuin.

Het regenwater van de woning is afgekoppeld en wordt via een helofytenfilter en een stromend waterelement naar de vijver geleid.

Voor de beplanting is een kleurrijke mix gekozen van rijkbloeiende vaste planten, omgeven door limegroene taxushaagjes en blokken van groenblijvende kamperfoeliestruiken. In de loop dan de tijd zullen deze wintergroene elementen hun steentje bijdragen aan de lagenopbouw van de tuin.

Een weelde aan planten in een helder ontwerp